Lamborghini komt met een achterwielaangedreven uitvoering van de Huracán, de LP 580-2. Het is ‘de puurste Lamborghini die je kunt kopen’.

Vierwielaandrijving is met zo’n 600 pk vermogen wel zo veilig, maar minder leuk. Daarom brengt Lamborghini binnenkort, naast de bestaande vierwielaangedreven uitvoeringen, de Huracán LP 580-2 op de markt. Volgens Lamborghini zorgt de achterwielaandrijving voor een ‘intensere rijbeleving’ en is de LP 580-2 de puurste Lamborghini die je kunt kopen.

Ten opzichte van LP 610-4, de vierwielaangedreven uitvoering, levert de LP 580-2 wel wat vermogen in – zoals je al aan de naam kunt zien. De 5.2 V10-motor produceert in de nieuwe uitvoering 580 pk. Daar staat tegenover dat de LP 580-2 minder weegt, namelijk de 33 kilo van het 4WD-systeem.

Lamborghini heeft diverse andere aanpassingen doorgevoerd om de auto een rijkarakter te geven dat beter past bij achterwielaandrijving. De vering, motorelektronica en de set-up van de besturing zijn gewijzigd. Daarnaast heeft het merk de gripsystemen opnieuw gekalibreerd.

De Huracán LP 580-2 komt in het voorjaar van 2016 op de markt. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.