Volkswagen Transporter

De nieuwe Volkswagen Transporter, die eerder dit jaar zijn werelddebuut beleefde op de Amsterdamse AutoRai, is uitgeroepen tot International Van of the Year.

Volkswagen kan weer een prijs bijzetten in de goedgevulde prijzenkast. De Transporter is door journalisten uit heel Europa uitgeroepen tot International Van of the Year. De Transporter wordt vooral geprezen om zijn schone, moderne motoren.

Eckhard Scholz, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens nam de award tijdens de Solutrans vakbeurs in Lyon in ontvangst: “De International Van of the Year 2016 award voor onze Transporter-serie betekent een belangrijke erkenning voor de prestaties van ons team. Wij zijn vooral blij dat wij deze belangrijke prijs ontvangen in deze voor ons merk moeilijke tijd.”

De nieuwe Transporter eindigde in de finale voor de vernieuwde Fiat Doblo en de Volkswagen Caddy. De Iveco Daily won de prijs vorig jaar. Naast Volkswagen mocht ook Nissan een award in ontvangst nemen, de Navara werd namelijk uitgeroepen tot Pick-up of the Year.