BMW presenteert de X4 M40i, de nieuwe topversie uit de X4-reeks. Deze M ‘light’-uitvoering heeft een zescilinder benzinemotor met 360 pk.

BMW rondt het assortiment van de X4 naar boven toe af met de M40i. Wellicht komt er ooit nog een échte M-uitvoering, maar deze M-Performance laat al weinig meer te wensen over. Overigens lekten vorige week al de eerste foto’s en informatie van de M40i uit.

De M40i heeft een zescilinder benzinemotor met 360 pk vermogen en 465 Nm koppel. Het is voor het eerst dat BMW de motor in deze specificaties toepast. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het verbruik is in het gunstigste geval 8,6 l/100 km (1 op 11,6) en de CO2-uitstoot 199 g/km.

De M40i heeft sterkere veren en stabilisatoren, die zorgen voor een betere wegligging. Ook de iets schuiner geplaatste wielen – meer camber, de onderkant staat iets meer naar buiten dan de bovenkant – draagt bij aan meer grip in de bocht.

De M40i is aan de buitenkant te herkennen aan de Ferric Grey-accenten, de 20 inch M-Sport wielen en het sportuitlaatsysteem, met aan weerszijden van de achterkant een hoogglans zwarte uitlaatpijp. Binnenin heeft BMW het sportieve model aangekleed met een sportstuur, sportpookknop en sportstoelen.

De prijs van de M40i wordt eind november bekend gemaakt.