Subaru heeft de Forester vernieuwd. De SUV krijgt de beschikking over de nieuwste veiligheidssystemen.

Subaru geeft de Forester een update. Aan de buitenkant is dat te zien aan de koplampen met nieuwe led-verlichting, de vernieuwde bumper en de aangepaste grille. Aan de achterkant is het vernieuwde model te herkennen aan de C-vormige led-verlichting, die de auto volgens Subaru optisch breder maakt. Nieuwe wielen en nieuwe kleuren (donkerblauw en brons) maken het rijtje uiterlijke wijzigingen compleet.

Binnenin heeft Subaru het instrumentenpaneel vernieuwd. Een beeldscherm tussen de tellers geeft actuele informatie weer over de nieuwe veiligheidssystemen. Verder is de optielijst uitgebreid met een vernieuwd navigatiesysteem met Siri-spraakondersteuning en stoelverwarming achter.

Eyesight

De vernieuwde Forester krijgt de beschikking over Eyesight, Subaru’s slimme oog. Dat staat aan de basis van systemen als adaptieve cruise control, een botsdetectiesysteem en een lijnassistent. Andere nieuwe veiligheidssystemen zijn kruisend verkeer detectie, dodehoekdetectie en adaptieve led-koplampen.

Subaru heeft diverse aanpassingen aan het onderstel doorgevoerd, die ervoor zorgen dat de Forester een betere stuurrespons biedt, een verbeterde rechtuitstabiliteit heeft en meer veercomfort biedt. Ook is de auto stiller door de verbeterde isolatie.

Bij de motoren blijft alles hetzelfde, de Forester zal in Nederland worden aangeboden met 2.0 benzinemotor en een 2.0 dieselmotor, beide van het boxertype en altijd in combinatie met vierwielaandrijving. Wanneer de vernieuwde Forester naar Nederland komt is nog niet bekend, evenmin als de prijzen.