Audi komt met een exclusieve uitvoering van de A5, de DTM Selection. Er worden er slechts vijftig van gemaakt, dus je moet snel zijn.

DTM, rood, exclusief. Dat zijn de drie steekwoorden die de A5 DTM Selection het best samenvatten. De exclusieve A5 is een eerbetoon aan Audi’s deelname aan het DTM-kampioenschap. De auto is voorzien van diverse Audi Sport, Quattro en DTM-logo’s. Als je de deur opendoet dan projecteert de auto de letters DTM op de grond.

De A5 DTM Selection draagt de kleur Misano Red, afgewisseld met diverse hoogglans zwarte elementen. De wielen in maatje 20 inch zijn afgewerkt met een matte, titaniumkleurige laag.

Binnenin gaat het feest door. De felrode kleur keert terug op de middentunnel en aan de achterkant van de kuipstoelen – die uit de RS 5 afkomstig zijn. Verder heeft Audi de DTM Selection binnenin afgewerkt met RVS-pedalen, Alcantara op het stuur en rode stiksels.

Onder de motorkap ligt een 3.0 TDI dieselmotor met 245 pk, die is gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak. Uiteraard heeft de A5 DTM Selection Quattro vierwielaandrijving.

De prijs van de speciale uitvoering is nog niet bekend, reserveren kan wel alvast bij de Nederlandse dealer. Er zijn wereldwijd slechts vijftig exemplaren beschikbaar.