Aston Martin heeft een prototype van een elektrisch aangedreven Rapide gepresenteerd. De auto kan binnen 2 jaar op de markt komen.

Aston Martin gaat elektrisch. Het merk heeft de RapidE gepresenteerd, een prototype van een elektrisch aangedreven Rapide. De auto is ontwikkeld in samenwerking met een Chinese partij en kan bij voldoende interesse binnen 2 jaar op de markt worden gebracht.

Aston Martin geeft geen specificaties vrij van de RapidE, maar CEO Andy Palmer verklapte afgelopen zomer al dat de elektrische Rapide een vermogen krijgt van zo’n 800 pk. De actieradius ligt zo rond de 320 kilometer en de aandrijving vindt plaats op alle vier de wielen. De batterijen worden betrokken van een bekende leverancier als Samsung of LG.

Het merk wil, als er genoeg interesse is, enkele honderden exemplaren per jaar bouwen van de auto. Het grootste deel daarvan zal naar China gaan maar ook in Nederland ligt er potentie voor de elektruische Aston Martin. Elektrische auto’s worden namelijk ook na 2016 fiscaal gestimuleerd.