Toyota FT-1 Concept

Toyota komt in januari met een nieuwe concept car in aanloop naar de introductie van een sportcoupé. Het is de derde in de reeks.

Toyota neemt de tijd voor de ontwikkeling van zijn nieuwe sportauto, de spirituele opvolger van de Supra. Eerder al liet het merk twee studiemodellen zien, de FT-HS in 2008 en de daaruit ontstane FT-1 (foto) in 2014. Nu is het tijd voor de derde stap, die het productiemodel van de sportauto weer een beetje dichterbij brengt.

Toyota wil dat zijn nieuwe sportauto een bijzonder model wordt. De hoofdengineer van het project, Tetsuya Tada, heeft tegen Australische media gezegd dat het merk ‘iets nieuws en verrassends’ wil neerzetten. “Niemand zal verwachten of zich inbeelden welke nieuwe technieken we in petto hebben.”

Tada verklapt ook alvast dat de Supra zich niet wil onderscheiden met een hoog vermogen: “Er zijn zoveel sportauto’s met 700 pk op de markt, dat is niet echt speciaal meer. Zoveel vermogen heeft geen nut, onze klanten zijn geen coureurs. Zij willen zich alleen vermaken.”

De nieuwe ‘Supra’ wordt door Toyota in samenwerking met BMW ontwikkeld en krijgt hybridetechniek, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. In januari, als Toyota de nieuwe concept car onthult op de autoshow van Detroit, verwachten we meer informatie te krijgen over de verrassingen waar Tada over spreekt.