Hier zijn de eerste beelden van de Tesla Model X. Het productiemodel wijkt nauwelijks af van de concept car uit 2012.

Hier is de Tesla Model X! De elektrisch aangedreven SUV was al even te zien op de website van Tesla en zodoende kunnen we je eerste beelden nu al tonen. De uiteindelijke versie wijkt slechts op details af van de concept car uit 2012 en heeft bovendien duidelijke verwantschap met de Model S. Dat is ook te zien in het interieur, dat plaats biedt aan zeven personen. De bijzondere achterdeuren van het studiemodel hebben het productiestadium gehaald, iets dat Tesla-topman Elon Musk eerder al beloofde.

Er zijn ook al enkele gegevens uitgelekt van de Model X. Zo komt er in ieder geval een P 90D-uitvoering. Deze heeft vierwielaandrijving en twee elektromotoren. De motor op de vooras levert 190 kW (259 pk), die op de achteras 370 kW (503 pk). De SUV kan daarmee in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 90 kWh en zorgt voor een actieradius van 380 kilometer.

De Model X wordt later dit jaar onthuld, wellicht al deze maand op de IAA in Frankfurt. De leveringen starten in 2016 maar reserveren kan nu al.