Opel heeft de Vivaro overgoten met een bijzonder sausje en noemt het resultaat de Vivaro Surf Concept. Het is volgens het merk de ideale auto voor sporters.

Opel heeft een ‘vrijetijdsversie’ gemaakt van de Vivaro. De Surf Concept valt vooral op door zijn bijzondere kleurstelling, waarbij witte en koperkleurige lak elkaar afwisselen. De Surf Concept staat 7 centimeter dichter bij asfalt dan de gewone Vivaro, door de luchtvering. Ondanks de verlaging biedt de personenbus meer veercomfort.

De grote, afgescheiden laadruimte is verfraaid met blauwe led-verlichting in de zijpanelen en het plafond. De ruimte is dankzij de speciale rails makkelijk in te richten en groot genoeg voor bijna elke sportuitrusting. Op het dak zijn twee dragers voor surfplanken aangebracht, want die passen niet in de laadruimte.

De Vivaro Surf Concept wordt aangedreven door een 1.6 biturbo dieselmotor met 140 pk. Opel meldt dat de auto ‘nagenoeg productierijp’ is, maar niet of deze uitvoering daadwerkelijk in productie zal gaan.