De meest sexy Rolls-Royce ooit gebouwd. Maak kennis met de Dawn, een indrukwekkende cabriolet op basis van de Wraith.

Super-de-luxe open rijden volgens Rolls-Royce: dat is de Dawn. Het merk heeft de cabriolet zojuist onthuld, in aanloop naar de presentatie op de IAA in Frankfurt. De Dawn is een volwaardige vierpersoons cabriolet en geen 2+2 met krappe zitplaatsen achterin. Bij Rolls-Royce houden ze niet van compromissen en daarom heeft de Dawn vier luxe kuipstoelen.

80 procent van de carrosseriedelen van de Dawn zijn uniek. Daarom heet de auto geen Wraith Cabriolet en dat willen ze bij Rolls-Royce dan ook niet horen. Aan de voorkant heeft de Dawn een eigen gezicht met dieper liggende grille, die voor een sportievere en elegantere aanblik moet zorgen. Rolls-Royce spreekt in het persbericht over de Dawn als ‘de meest sexy Rolls-Royce ooit gebouwd’.

De kap van de Dawn opent in 22 seconden, helemaal geruisloos. Rolls-Royce noemt dit tafereeltje een ‘stil ballet’, vanwege de fraaie manier waarop het dak opent. De cabriolet zou bij gesloten dak binnenin net zo snel moeten zijn als de Wraith, die een vast dak heeft.

Het houten ‘achterdek’, dat doorloopt in het interieur, en de ‘omgekeerde’ portieren zijn fraaie Rolls-Royce-kenmerken. De Dawn is op veiligheids- en multimediagebied helemaal bij, met intelligente verlichting, een 10,25 inch groot beeldscherm met tablet-achtige bediening en een speciaal voor de Dawn ontwikkeld audiosysteem met zestien luidsprekers.

Onder de motorkap ligt de ‘bekende’ Rolls-Royce-motor, een 6,6 liter V12 met 563 pk vermogen en 780 Nm koppel. De twaalfcilinder is gekoppeld aan een satellietgestuurde transmissie, die zijn schakelgedrag aanpast aan de weg waar de auto rijdt.

De prijs van de Rolls-Royce Dawn is nog niet bekend.