In besloten kring heeft het publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de Cadillac XT5. Deze vervanger van de SRX debuteert officieel pas in november, op de runway in Dubai.

Je moet maar durven, je best verkopende model vervangen door iets nieuws. Toch doet Cadillac dat met de SRX. Wat minder SUV, wat meer cross-over en natuurlijk aansluitend bij de rest van het nieuwe assortiment. De nieuwe naam wordt XT, gevolgd door een getal dat de relatieve grootte en de plaats in het gamma aanduidt. Want de te introduceren XT5 krijgt in ieder geval een grotere en een kleinere broer.

Tijdens de momenteel aan de gang zijnde New York Fashion Week heeft een besloten groepje genodigden al kennis mogen maken met de XT5. 50 meter boven de Hudson-rivier kwam de nieuwe Cadillac, hangend onder een helicopter, eraan. Bij deze gelegenheid kondigde het Amerikaanse premiummerk een samenwerking aan met het lokale modelabel Public School.

De officiële presentatie van de Cadillac XT5, in november op de Dubai International Motor Show, vindt namelijk plaats op de catwalk. Daar wordt de cross-over tegelijk getoond met de nieuwe herfstcollectie van Public School. Voor de gelegenheid ontwerpt dit merk ook een zogenaamde 'capsule collection', een verzameling gelimiteerd verkrijgbare producten die geïnspireerd zijn op de XT5. 

Voor meer informatie over de auto moeten we wachten tot november. De verkoopstart is gepland voor de Verenigde Staten, in het eerste halfjaar van 2016. Nu hebben we alvast enkele foto's van de XT5.