De nieuwe Kia Sportage is een mooie auto. Dat kunnen we na de eerste ontmoeting met de auto 'in real life' wel stellen. Kia heeft de Sportage tijdens een speciaal evenement aan de vooravond van de start van de IAA Frankfurt onthuld.

Na de eerste foto's die enkele weken geleden werden getoond is het tijd voor het echte werk. We kunnen aan de vooravond van de start van de autoshow van Frankfurt alvast snuffelen aan de Kia Sportage, één van de belangrijke wereldprimeurs van de IAA. De eerste indruk is goed.

Laten we beginnen met te stellen dat de nieuwe Sportage een fraai geproportioneerde auto is. Wat stoerder en sportiever van vorm dan zijn voorganger. Een krachtige grille, hypermoderne led-verlichting en een dashboard dat weer iets moderner is dan dat van het uitgaande model. Vooral het enorme aanraakscherm valt op, met daaronder een flinke hoeveelheid knoppen. Achterin biedt de nieuwe Sportage veel ruimte, ook voor passagiers met bovengemiddelde lichaamslengte. Hier heeft Kia belangrijke winst geboekt.

“Hoe moeten we de Sportage opvolgen? Wat moeten we behouden, wat moeten we veranderen?” De Europese CEO van Kia, Michael Cole, noemt tijdens de presentatie de belangrijkste uitdagingen waar het merk mee te maken had. De Sportage is het populairste model van Kia in Europa, dus een opvolger bedenken is niet eenvoudig. Technisch bleef dan ook veel bij het oude, zo staat het nieuwe model op dezelfde bodemplaat als de uitgaande generatie.

De Sportage veschijnt, zoals eerder al bekend gemaakt, in eerste instantie met diverse benzine- en dieselmotoren. Een plug-in hybride staat nog niet in de planning: “het is niet ondenkbaar dat er een Sportage plug-in hybride komt, maar daarover maken we op dit moment nog niets bekend”, aldus de PR-dame van het merk.

De nieuwe Sportage staat in februari in de showroom, de prijzen worden aan het eind van het jaar bekend gemaakt.