Jaguar begeeft zich letterlijk op vreemd terrein met de F-Pace. Toch is een SUV van Jaguar minder vreemd dan het lijkt. Op de IAA in Frankfurt krijgen we tekst en uitleg.

Jaguar komt voor het eerst met een SUV en stelt hem voor op de IAA in Frankfurt. Hoewel de F-Pace een nieuwkomer is, past hij qua uiterlijk naadloos in het huidige assortiment van het merk. Ook binnenin gaat dat op, waar mooie kunststoffen, leder en hout elkaar afwisselen. Je zit in de F-Pace als een vorst, precies het gevoel dat je verwacht bij een SUV van Jaguar.

Jaguar en een SUV, het is niet zo vreemd als het lijkt. De woordvoerder legt uit: “Je moet de F-Pace zien als een hoge en meer praktische versie van de XF. Van het nieuwe model XF komt geen Sportbrake meer, dus deze auto is min of meer de opvolger.”

De F-Pace is technisch gezien dan ook een XF en deelt zijn motoren en bodemplaat met dat model. Voor de vierwielaandrijving heeft Jaguar geen leentjebuur gespeeld bij zustermerk Land Rover, maar zijn eigen systeem gebruikt - dat ook al leverbaar is in de XF. “Je moet de F-Pace niet zien als terreinauto, deze auto heeft een andere filosofie dan de modellen van Land Rover.”

De prijzen zijn nog niet bekend, maar de woordvoerder van het merk kan ons wel al een indicatie geven: vanaf 47.000 euro. Voor dat bedrag krijg je een viercilinder dieselmotor met 163 pk. 

Update

Ook de limited edition F-Pace First Edition is al te bestellen, vanaf 96.700 euro.