Infiniti presenteert op de IAA in Frankfurt een bijzondere nieuwkomer: de Q30. Deze auto houdt het midden tussen een hatchback en een SUV en moet het merk in Nederland en Europa op de kaart gaan zetten.

Infiniti. Niet iedereen zal bekend zijn met deze merknaam, maar daar moet de Q30 verandering in gaan brengen. Dat is namelijk de eerste compacte auto van het merk. Infiniti pakt het op bijzondere wijze aan, de in Frankfurt onthulde Q30 houdt namelijk het midden tussen een hatchback en een SUV.

Voor de prijs van een Mercedes A-Klasse krijg je een auto die er veel stoerder uitziet

Dat is een bewust keuze: “We moeten ons onderscheiden. Voor de prijs van een Mercedes-Benz A-Klasse krijg je een auto die er veel stoerder uitziet”, aldus de woordvoerder van het merk. Voor de ruimte binnenin maakt het weinig uit, die is conform die van andere modellen in het segment. Er komen twee versies van de Q30: Premium en Sport. Die laatste is met 15 mm verlaagd en heeft een andere voorbumper, waardoor de auto wat gespierder oogt.

De onderhandelingen over de prijzen bevinden zich in de laatste fase, dus die hoopt de importeur zeer binnenkort te kunnen melden. De vanafprijs van zowel de 1.5 dieselversie als de 1.6 benzine-uitvoering moet ‘in ieder geval’ onder de 30.000 euro komen te liggen. De auto verschijnt eind dit jaar in de showrooms.

Update

Al in september is de Infiniti Q30 City Black Edition te bestellen. In deze 'first edition' zal de nadruk liggen op 'hoogwaardige materialen en vooruitstrevende technologie'. We hopen hierover snel meer te melden.