Audi laat op zijn indrukwekkende stand op de IAA in Frankfurt de e-tron Quattro Concept zien als wereldprimeur. Het productiemodel van deze elektrisch aangedreven SUV komt in 2018.

Audi laat zich van zijn beste kant zien op de IAA in Frankfurt. Een enorme hal met futuristische aankleding is het podium voor de onthulling van de e-tron Quattro Concept. Dit is een volledig elektrisch aangedreven SUV met een actieradius van 500 kilometer. En niet zomaar een concept, in 2018 verschijnt het productiemodel.

De e-tron Quattro Concept ziet er in grote lijnen dan ook realistisch uit. Met zijn lengte van 4,88 meter valt hij tussen de Q5 en Q7 in, dus je kan al raden welke naam het productiemodel krijgt. Hoewel de e-tron Quattro Concept sportief georiënteerd is, heeft hij geen coupé-achtig uiterlijk zoals diverse concurrenten. Wel is de auto lager dan de Q7, waardoor hij minder als een SUV oogt. Uiteraard is het studiemodel van diverse ‘glimmers’ voorzien, zoals futuristische oled-verlichting. De grille heeft andere indeling dan we van Audi gewend zijn en geeft een idee van hoe het merk de toekomstige Q-modellen wil onderscheiden van de A-modellen.

De techniek van de e-tron Quattro is indrukwekkend. Hij heeft drie elektromotoren, waarmee zowel de voor- als achterwielen worden aangedreven. De lithium-ion accu’s geven de e-tron Quattro een theoretische actieradius van 500 kilometer. De batterijen kunnen draadloos – met inductietechniek – worden opgeladen. Het is nog niet bekend of die techniek het productiestadium haalt.