Mercedes-Benz kan een prijs bijzetten in de kast. De C-klasse is uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar, mede door de plug-in hybride-uitvoering met 7 procent bijtelling.

De Mercedes-Benz C-Klasse is tijdens het Driving Business Event uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2016. De auto won vorig jaar al de prijs ‘beste nieuwkomer’, die dit jaar overigens naar de Jaguar XE ging.   

De jury prijst de C-Klasse om zijn goede prijsstelling, prima rij-eigenschappen en aantrekkelijke design. Ook de beschikbaarheid van een fiscaalvriendelijke plug-in hybride-uitvoering, de C 350 e met 7 procent bijtelling, speelde een belangrijke rol bij het toekennen van de prijs. Daarnaast heeft Mercedes-Benz een goed dealernetwerk.

Zakenauto van het Jaar wordt georganiseerd door vakblad Automobiel Management en is een praktijkprijs. De auto's moeten zich op de weg hebben al hebben bewezen, waarbij kosten een belangrijke rol spelen. De jury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland, vertegenwoordigers van grote fleetowners, een lease-expert en journalisten.