WA-autoverzekering via Independer wél gedekt tegen diefstal

WA-autoverzekeringen dekken normaalgesproken geen diefstal. Auto kwijt betekent geld kwijt. De vraag is of je dan nog geld achter de hand hebt om een andere auto aan te schaffen. Independer biedt uitkomst met de gratis diefstaldekking bij een WA-verzekering.

Wie via Independer een autoverzekering afsluit ontvangt daar gratis het PlusPakket bij. Dat was al zo, maar de vergelijkingssite heeft het servicepakket uitgebreid. Sluit je via de Independer-website een WA-autoverzekering af dan ontvang je er nu ook gratis diefstaldekking bij. Wordt je auto gestolen en niet teruggevonden dan krijg je, 30 dagen na de melding, de dagwaarde van de auto uitgekeerd.

En het mooie is dat je er niets voor hoeft te betalen of apart aan te vragen. Het afsluiten via de site van de WA-autoverzekering geeft automatisch recht op het Independer PlusPakket. Wel dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • de dagwaarde van je auto bedraagt maximaal 5.000 euro
  • je auto behoort tot een van de ongeveer 35 merken waarvoor de dekking geldt
  • je kiest voor een verzekering met WA-dekking
  • afsluiten doe je niet via een tussenpersoon of rechtstreeks bij de verzekeraar

Zolang de WA-verzekering loopt en je aan bovenstaande eisen blijft voldoen duurt de diefstaldekking voort. Zelfs wanneer je de auto inruilt voor een andere wagen, waarbij eveneens de voorwaarden worden vervuld. Bovendien kun je de dagwaarde ook uitgekeerd krijgen in geval van diefstal in het buitenland. Het loont kortom, om de WA-verzekering voor je auto via de Independer-website af te sluiten.