De 'Mercedes-Benz onder de MPV's', de full-size V-Klasse, krijgt er binnenkort een extra luxe uitvoering bij.

De slogan 'De Mercedes-Benz onder de MPV's' maakte bij de introductie direct duidelijk dat de V-Klasse een stijlvolle personenvervoerder is. Geen busje maar een volwaardige MPV. Daar hoort natuurlijk een extra luxe variant bij. Die komt snel in de vorm van de V-Klasse Exclusive. 

Ga maar na: standaard heeft dit nieuwe uitrustingsniveau een panoramaschuifdak, een middenconsole inclusief geïntegreerd koel/vriesvak, geventileerde stoelen in nappaleder voor alle inzittenden en het Burmester Surround Sound System. De interieurhemel wordt afgewerkt in Dinamica-stof, ventilatieroosters in zilverchroom, andere zaken in geborsteld aluminiumlook. Ook de buitenkant is herkenbaar luxer, met 19 inch lichtmetalen velgen en Exclusive-emblemen.

De Mercedes-Benz V-Klasse Exclusive wordt leverbaar met 220d-motor (vanaf 90.640 euro) en met 250d-krachtbron (vanaf 93.297 euro). Het nieuwe panoramadak en middenconsole zijn ook apart te bestellen. Laatstgenoemde heeft opbergvakjes, bekerhouders, maar ook aansluitingen voor USB, SD, mp3, 12V, 230V en mobiele telefoons.

Er zijn tenslotte ook nieuwe opties voor de V-Klasse bij te bestellen, waaronder een nieuwe design- en uitrustingslijn. Deze biedt onder andere een zijwindassistent (stabilisatiesysteem) en actieve parkeerassistent met 360 graden-camera. Ook de sportieve AMG-Line is vernieuwd, met bijvoorbeeld een dakspoiler, dorpelverbreders en nieuwe bumpers.