De Mercedes-Benz top sluit niet uit dat er een Mercedes-Maybach SUV komt. Verwacht echter geen super-de-luxe SUV vóór 2018. 

Het topsegment voor SUV's blijft zich uitbreiden. Na de Bentley Bentayga en Maserati Levante verwachten we luxe SUV's van Lamborghini, Aston Martin, Rolls-Royce, Spyker - en ook premiummerken Audi en BMW hebben de komst van een top-SUV gemeld. Waar blijft Mercedes-Benz? Komt er een Mercedes-Maybach SUV? 

TopGear stelde deze vraag aan topman Ola Källenius, bij moederbedrijf Daimler verantwoordelijk voor Marketing & Sales. Hij antwoordde zo'n SUV 'niet uit te sluiten'. Maar, zo voegde hij toe: "Ik zie het ons niet doen met het huidige platform, dus als we het doen moet het gebeuren op de volgende generatie bodemplaat."

Mogelijk verwijst Källenius naar het platform van wat nu de meest luxe SUV van het merk is, de Mercedes-Benz GLS. De nieuwe generatie GLS wordt eind volgend jaar voorgesteld en komt op een nieuwe bodemplaat te staan die een verlengde versie mogelijk maakt. Die extra ruimte is nodig (voor de passagiers) wil Mercedes kunnen concurreren met bovengenoemde merken in het topsegment. 

Mercedes-Maybach S 600 Pullman

Natuurlijk wordt nu volop gespeculeerd over het super-de-luxe interieur en de techniek maar de bal ligt eerst bij Mercedes-Benz. De top is er in ieder geval van overtuigd dat de vraag naar SUV's blijft groeien, aldus Källenius, wat de mogelijkheid van een Maybach SUV vergroot. Bovendien blijkt het nieuwe Mercedes-Maybach-label een succes, vooral in China. "Mercedes verkoopt meer lange wielbasis S-Klasse Maybachs in een maand dan dat het 'oude Maybach' in een jaar verkocht."