Bentley heeft wat extra paardenkrachten en Newtonmeters uit de 6,0 liter W12-motor van de Continental GT Speed gepeuterd. Het resultaat is dat de GT Speed nóg sneller is dan voorheen.

Bentley geeft de 6.0 W12-motor in de Continental GT Speed 7 pk meer vermogen en 20 Nm meer koppel. De twaalfcilindermotor levert nu 642 pk en 840 Nm, waardoor de 0-100 km/u-sprint een fractie sneller achter de rug is dan voorheen. De GT Speed doet het sprintje nu in 4,1 seconden, de topsnelheid is 331 km/u.

Tegelijk met de sterkere motor introduceert Bentley een nieuwe versie van de GT Speed, de Black Edition. Die is te herkennen aan de hoogglans zwarte accenten aan de buitenkant, afgewisseld met gekleurde inzetstukken in de voorbumper, side skirts en achterbumper. Er zijn vier opvallende kleuren beschikbaar, waaronder het Cyber Yellow en St James' Red dat je op de foto’s ziet. Binnenin voorziet Bentley de GT Speed Black Edition van dezelfde kleuraccenten als aan de buitenkant.

De krachtigere, nieuwe versie van de Continental GT Speed is vanaf de zomer leverbaar. Datzelfde geldt ook voor de Black Edition. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.