Techrules GT96 Concept

De plannen van het Chinese Techrules worden concreet. Na de veelbelovende presentatie op de autosalon van Genève vorige maand komt Techrules nu met meer informatie over zijn plannen.

Een elektrische supercar met een turbinemotor en een vermogen van meer dan 1.000 pk: Techrules stal de show op de autosalon van Genève begin maart. Toen was nog onduidelijk wat we van het onbekende Chinese bedrijf mogen verwachten. Nu komt Techrules met meer informatie: binnen 2 tot 3 jaar verschijnt de productieversie van de in Genève gepresenteerde GT96 supercar.

Die supercar gaat ook in Europa verkocht worden. De ontwikkeling van de TREV-techniek ‘Turbine Recharging Electric Vehicle’ is in de afrondende fase. Deze techniek maakt het voor het eerst mogelijk om een compacte turbinemotor toe te passen in een auto. Het voordeel van een turbinemotor is dat deze zeer efficiënt is, waardoor de auto een actieradius van 2.000 kilometer heeft en een theoretisch verbruik van 0,18 l/100 (1 op 555). De turbinemotor in de GT96 wordt gebruikt om de accu's van een 1.044 pk sterke elektromotor te voeden.

Voor de verdere ontwikkeling van de auto roept Techrules de hulp in van gespecialiseerde bedrijven in Italië en Engeland. Op Britse en Duitse circuits wordt de techniek getest en volgend jaar op de autosalon van Genève belooft Techrules met een update te komen over de stand van zaken. Het Chinese bedrijf heeft dus zeer duidelijk de focus op Europa liggen.

Dat blijkt ook uit het feit dat het bedrijf een productielocatie in Europa zoekt voor de bouw van een stadsauto met turbinetechniek. Die moet over een jaar of 6 op de markt komen.