Bijzonder: Aston Martin biedt zijn snelste model vanaf nu aan met een handgeschakelde versnellingsbak. Het is een van de nieuwtjes van de Vantage modeljaarupdate.

Aston Martin komt met enkele nieuwtjes voor de Vantage. De belangrijkste is de komst van een handgeschakelde versnellingsbak in de V12 Vantage S. De zeven versnellingen tellende handbak wordt als optie zonder meerprijs leverbaar op de snelste en meest sportieve Aston Martin van dit moment.

De nieuwe optie is bijzonder, omdat er bijna geen supercars (meer) zijn met een handgeschakelde versnellingsbak. Aston Martin heeft de versnellingen in een dubbel H-patroon gespatieerd, waarbij de eerste versnelling ‘linksonder’ is geplaatst. Bij het schakelen geeft de motor tussengas, om de sportieve rijbeleving verder te verhogen. De prestaties van de V12 Vantage S met handbak zijn gelijk aan die van uitvoering met Sportshift-automaat. De 6.0 V12-motor sleurt de V12 Vantage S in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Ook nieuw is het Sport Plus Package, dat onder andere bestaat uit felgekleurde accenten op de carrosserie – zoals je op de foto’s kunt zien. Andere vernieuwingen, die gelden voor alle Vantage-modellen, zijn subtiele uiterlijke wijzigingen, een nieuw infotainmentsysteem en nieuwe optiepakketten.

De vernieuwde Aston Martin Vantage-modellen zijn verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2016.