Tesla Model S

De 4 jaar oude Tesla Model S zou op het punt staan een update te krijgen. Insiders van het bedrijf hebben dit aangegeven, maar officieel wordt nog niets bevestigd.

Je zou het niet zeggen als je de auto ziet, maar de Tesla Model S is alweer 4 jaar oud. Nog altijd is 'ie razend populair, maar er zijn steeds meer concurrenten op komst. Bij de meeste autofabrikanten zou dat genoeg aanleiding zijn om de sedan een facelift te geven. 

Technologiewebsite CNet sprak met Tesla-insiders en die geven aan dat het Amerikaanse merk Tesla de Model S eerder een serie updates wil geven dan een grote facelift in een keer; net als het met de techniek doet. Als eerste zou inderdaad de 'nose job' aan de beurt zijn. Tesla zou de Model S meer aan willen laten sluiten bij de nieuwe modellen Model X en 3, zo stellen de bronnen. Wellicht wil het een herkenbaar familiegezicht ontwikkelen.

Daarnaast staan nieuwe interieuropties op stapel, om het luxeniveau op te krikken. Tegelijkertijd zou het merk de productie willen vereenvoudigen. Zo staat in het CNet-artikel te lezen dat Tesla nu al 'de laatste onderdelen van de vorige generatie' aan het opgebruiken is. Het voedt de geruchten dat volgende week al de Model S met eerste aanpassingen een feit kan zijn.

Tesla Motors wil officieel niet reageren. De woordvoerder laat wel weten dat 'Tesla continu innoveert en nieuwe features toevoegt'. Wel bevestigt het bedrijf dat er een prijswijziging aanstaande is. Maar de woordvoerder schrijft deze toe aan de wijzigingen in wisselkoersen van buitenlandse valuta en niet, zoals CNet, aan eventuele updates van de Model S.