Infiniti QX Sport Inspiration

Infiniti onthult op de autoshow van Peking eind deze maand de voorbode van een nieuwe SUV. We mogen nu alvast een glimp opvangen van de QX Sport Inspiration.

Infiniti onthult op 25 april de voorbode van een nieuwe, middelgrote SUV. Het ontwerp van de tot QX Sport Inpiration gedoopte concept car heeft volgens het merk 'gespierde schouderlijnen, een flinke spoorbreedte, een zwevende A-stijl en SUV-proporties'. En dat alles vermengd met de kenmerkende Power Elegance designtaal van Infiniti, die zich laat kenmerken door vloeiende lijnen en scherpe vouwen.

Alfonso Albaisa, de ontwerpdirecteur van Infiniti, zegt over het studiemodel: “De QX Sport Inspiration laat een kracht zien zoals alleen een Infiniti die kan hebben. Dit studiemodel demonstreert de nieuwe, opwindende toekomst van Infiniti’s SUV-modellen.”  

De QX Sport Inspiration is volgens Infiniti de voorbode van een nieuwe middelgrote SUV. Oftewel: de opvolger van de QX50, die (geboren als EX) alweer zo’n 9 jaar meeloopt. De nieuwe concept car wordt onthuld op 25 april, op de autoshow van Peking. Wanneer het productiemodel verschijnt is nog niet bekend.