BMW viert zijn eeuwfeest onder andere met diverse speciale uitvoeringen. De 7 Serie The Next 100 Years is de eerste.

BMW komt ter ere van zijn honderdste verjaardag met de 7 Serie The Next 100 Years. Van deze exclusieve uitvoering worden er honderd gebouwd, waarvan er een naar Nederland komt. De Nederlandse koper kan kiezen uit drie motoren: de 740i plug-in hybride, de 750i met V8 en de twaalfcilinder 760i. De speciale uitvoering is standaard voorzien van verlengde carrosserie met extra beenruimte achterin.

Aan de buitenkant is het model te herkennen aan de kleur Centennial Blue Metallic, die extra glans en diepte heeft dankzij een speciale lakbehandeling. Andere herkenningspunten zijn de tweekleurige 20 inch V-spaak-wielen en de badge op de B-stijl.

Binnenin is het opschrift The Next 100 Years te vinden op de hoofdsteunen en op het dashbboard. Bij de pook zit daarnaast een plaquette waarop ‘1 of 100’ staat. De stoelen zijn bekleed met exclusief Merino-leder in de kleur Smoke White, afgewisseld met zwarte accenten. De biezen in de bekleding zijn met de hand geweven. De hemelbekleding en vloerbedekking zijn van Alcantara en eveneens in de kleur Smoke White. Pianolakzwarte sierstrips in het dashboard maken de aankleding af.

Uiteraard is de BMW 7 Serie The Next 100 Years voorzien van zo’n beetje alle opties die BMW kan leveren. Elke koper krijgt daarnaast een bijpassende Montblanc vulpen met gouden punt. De Nederlandse prijs van de speciale uitvoering is nog niet bekend.