De Skoda Superb is verkozen tot Leaseauto van het Jaar 2016. Dat is te danken aan de ruimte, het comfort, de goede prijs-kwaliteitverhouding en de goede wegligging van de auto.

De Skoda Superb is de Leaseauto van het Jaar 2016. De Tsjechische zakensedan versloeg in de eindronde de Mazda CX-3, Opel Astra en BMW 7 Serie. Het model dankt zijn overwinning aan zijn ruimte, comfort, prijs-kwaliteitverhouding en goede wegligging. Dat uiteraard in combinatie met een gunstig bijtellingstarief. De Superb heeft diverse motorversies die in de 21 procent bijtellingscategorie vallen.

Voor het eerst heeft de organisatie van de verkiezing ook de beste Private Leaseauto van het Jaar gekozen. De Opel Astra gaat met de prijs naar huis, dankzij zijn gunstige leasetarieven, goede functionaliteit en ruime interieur. De Astra versloeg in de laatste ronde de Mazda CX-3.

De verkiezing Leaseauto van het Jaar wordt georganiseerd door leasemaatschappij Alphabet. De jury bestaat uit medewerkers en klanten van het leasebedrijf en een autojournalist.