Dit jaar beslist Mercedes-Benz of het naast de Mercedes-AMG GT een supercar wil. Gebruikmakend van Formule 1-techniek zou dit geheel nieuwe model de brug vormen tussen Mercedes' productiemodellen en de F1-auto's.

Al ruim 2 jaar is Mercedes AMG Petronas heer en meester in de Formule 1. Ook buiten de motorsport gaat het goed met AMG, huistuner van Mercedes-Benz: de afgelopen 2 jaar is de productie meer dan verdubbeld. Topman Tobias Moers vindt de tijd dan ook rijp voor een nieuw 'AMG-only' model. Dat zegt hij in het Britse magazine Autocar.

Er is al zo'n model op de markt, de Mercedes-AMG GT. Die kan gewoon blijven, verder worden ontwikkeld en in nieuwe versies verschijnen, aldus Moers. Het tweede model, waarover dit jaar op topniveau wordt nagedacht en beslist, 'moet totaal anders dan de GT' worden. Er zou gedacht worden aan een supercar met Formule 1-techniek die de brug zou slaan tussen Mercedes' productiemodellen en de F1-wagens. 

Mercedes AMG F1-wagen met Nico Rosberg

Hoewel de topman het zelf niet bevestigt zegt een AMG-insider in hetzelfde interview dat het voor de hand zou liggen om het 'meest energie-compacte hybride pakket dat er bestaat' toe te passen in straatauto's. Natuurlijk zouden andere componenten als een lichtgewichte constructie ook worden toegepast om de auto succesvol te maken.

Aan de andere kant wordt niet verwacht dat de nieuwe supercar een miljoenen investering vergende limited edition wordt zoals de Porsche 918 Spyder of McLaren P1. Op basis van de beschikbare informatie denkt Autocar meer aan een supercar vanaf zo'n 250.000 euro, die in zoveel mogelijk uitvoeringen plus speciale edities zal verschijnen. Hoe dan ook moeten we wachten tot het eind van dit decennium om een concreet resultaat te zien.