Hij is er weer, de Smart Brabus, sneller dan ooit. Dit keer is 'ie leverbaar als Fortwo coupé, Fortwo Cabrio en Forfour. Ook de premiumuitvoering Brabus Xclusive is weer te bestellen.

Huistuner Brabus heeft de nieuwe generatie Smart onder handen genomen. Ten opzichte van de vorige modellen zijn zowel het vermogen als het maximum koppel toegenomen; tot respectievelijk 109 pk en 170 Nm. De Smart Brabus Fortwo accelereert van 0 tot 100 km/u in 9,5 seconden, de Forfour doet er 1 seconde langer over. Ondertussen blijft de CO2-uitstoot beperkt waardoor zakelijke rijders voor 21 procent bijtelling in aanmerking komen. Het verbruik van de Fortwo coupé ligt op 4,5 l/100 km, dat van de Cabrio en de Forfour op 4,6 l/100 km.

Brabus heeft niet alleen de motor aangepakt. Ook onderdelen als het Performance-onderstel, Direct Steering-systeem, de sportuitlaat en Twinamic zestraps transmissie zijn aangepast. Meer controle over de auto, meer rijplezier en een snellere reactietijd bij het schakelen zijn de gevolgen. De Race Start-functie biedt vanuit stilstand automatisch het optimale toerental en de meest gunstige koppelingslip, voor een maximale acceleratie.

Je herkent de Smart Brabus aan de matgrijze diffusor achter met uitlaat-sierstukken en aan de lichtmetalen Brabus Monoblock IX-velgen, eveneens in matgrijs. Standaard zijn het Cool & Audio-pakket, de automatische afstandswaarschuwing, een afsluitbaar dashboardkastje en een panoramadak (niet op de Cabrio natuurlijk). Begin juni maakt Smart de prijzen bekend. Vanaf augustus vind je de Brabus-uitvoeringen bij de Smart-dealers.

Brabus Xclusive

Meer luxe in de Smart Brabus is mogelijk met de Brabus Xclusive. Die heeft bijvoorbeeld Brabus-sportstoelen in zwart leder en geperforeerd nappaleder, stoelverwarming vóór, een dashboardinstrument en combi-instrument, Brabus-vloermatten en het Led & Sensor-pakket. De Smart Forfour heeft achter praktische 'Readyspace-stoelen' met een uitneembare cargobox.