Lexus heeft de IS naar de plastisch chirurg gestuurd. Het resultaat van de facelift is te bewonderen op de autoshow van Peking.

Lexus heeft in China de vernieuwde IS gepresenteerd. Het merk heeft vooral de buitenkant aangepakt, maar liet het opvallende ontwerp grotendeels intact. De koplampen zijn iets anders van vorm, de bumpers zijn vernieuwd, de grille is iets gewijzigd en de luchtinlaten zijn vergroot. Het bovenste deel van de grille ligt nu vlakker, waardoor volgens Lexus de verhoudingen in het ontwerp evenwichtiger zijn. Het doel was om de IS een nog agressievere uitstraling te geven.

Binnenin monteert het merk een nieuw, 10.3 inch groot beeldscherm. De functies van het multimediasysteem zijn nu intuïtiever te bedienen door de toevoeging van een aantal knoppen. De middenconsole is opnieuw ontwerpen en de afwerking van het oppervlak is hoogwaardiger. Verder zijn er nieuwe kleuropties.

Motorisch zijn er geen wijzigingen. In Nederland is de IS leverbaar als IS 300h, met 223 pk sterke hybride aandrijflijn. Het is niet bekend of de Nederlandse importeur de vorig jaar geïntroduceerde 200t met 245 pk sterke benzinemotor hier gaat leveren. De vernieuwde Lexus IS komt in het najaar naar Nederland, prijzen zijn nog niet bekend.