Porsche komt met een tijdelijke uitvoering van de Cayenne, de Platinum Edition. Het merk zet de Cayenne nog een keer zonnetje voordat de nieuwe generatie volgend jaar verschijnt.

Porsche presenteert de Cayenne Platinum Edition. Deze tijdelijk leverbare uitvoering is aangekleed met sportieve accenten, zoals de 20 inch RS Spyder Design-wielen, verbrede wielkasten en hoogglans zwarte accenten. Het interieur is verfraaid met rvs-dorpellijsten met Platinum Edition-opschrift en sportstoelen die zijn bekleed met leder en Alcanatara. In de hoofdsteunen is het Porsche-logo aangebracht.

De uitrusting van de Platinum Edition is riant, onder andere een navigatiesysteem, parkeersensoren met visuele ondersteuning op het beeldscherm in de auto, intelligente bi-xenonverlichting, automatische dimmende binnen- en buitenspiegels, privacy glass en een Bose audiosysteem zijn standaard.

Porsche levert de Platinum Edition in Nederland met 262 pk sterke V6 dieselmotor of de S E-Hybrid aandrijflijn met 416 pk. De bijbehorende prijzen bedragen 101.900 euro en 93.400 euro. Bestellen kan nu al, de leveringen starten in juni.