Heel vaak hoor je niets meer van studiemodellen nadat ze zijn gepresenteerd. Dat leek ook zo te zijn met de Kia GT Concept, maar niets is minder waar. Kia presenteert zeer waarschijnlijk volgend jaar al een productiemodel van de GT Concept.

Kia is de GT Concept uit 2011 niet vergeten. Het merk werkt op dit moment aan een productiemodel dat volgend jaar al gepresenteerd wordt. Albert Biermann, verantwoordelijk voor de sportieve modellen bij Kia, heeft dat min of meer bevestigd aan tijdschrift Autocar

Of het nu in 2017 is of later, dát de auto er gaat komen is zeker. Biermann geeft aan dat hij in een prototype van een dieseluitvoering van de ‘GT’ heeft gereden. Die wordt waarschijnlijk aangedreven door de bijna 200 pk sterke 2.2 diesel uit de Santa Fe, maar er zit meer in het vat. Er staat namelijk ook een topversie op de planning met meer dan 300 pk, geleverd door een V6 benzinemotor.

Niet alleen het ontwerp wordt afgeleid van de GT Concept, ook de techniek komt voor een groot deel overeen. Dat betekent dat de auto achterwielaandrijving krijgt en dat is voor het eerst in Europa. De ‘GT’, zoals we auto maar even noemen, wordt het topmodel van Kia in Europa. Met zijn coupékoets, vier portieren en krachtige motoren is het de meest ‘premium’ Kia ooit.