Toyota Prius Plug-in Hybrid

Aan de CO2-uitstoot van slechts 29 g/km ligt het niet, maar toch zit een Toytota Prius Plug-in met 15 procent bijtelling er niet in.

Toyota heeft de productiestart van de Prius Plug-in Hybrid een met paar maanden uitgesteld. Dat betekent dat de eerste exemplaren van de stekkerhybride niet eind dit jaar, maar begin volgend jaar worden afgeleverd. Zakelijke rijders kunnen dan niet profiteren van 15 procent bijtelling, omdat de regels per 1 januari weer veranderen. Voor alle auto’s behalve volledige elektrische geldt vanaf dan een tarief van 22 procent, ongeacht de CO2-uitstoot.

“Normaal gesproken is een kleine vertraging geen groot probleem, maar nu pakt het vervelend uit”, aldus een woordvoerster van Toyota Nederland. Ze geeft aan dat er een ‘beperkt aantal’ bestellingen voor de Prius Plug-in zijn. De importeur zal deze klanten benaderen om te bespreken wat ze willen, ze krijgen de mogelijkheid om de order te annuleren.

De Toyota Prius Plug-in zal nu vanaf begin 2017 in Nederland worden geleverd. De prijzen blijven gelijk, vanaf 34.495 euro.