Met een stillere dieselmotor, nieuwe ondersteltechnieken en verbeteringen aan het interieur stuurt Mazda de 6 het nieuwe modeljaar in.

Mazda voert diverse wijzigingen door aan de 6 voor modeljaar 2017. De grootste Mazda profiteert van de verbeteringen die het merk onlangs aankondigde voor de vernieuwde 3. Dat betekent dat ook de 6 de beschikking krijgt over nieuwe technieken en een verbeterde 2.2 dieselmotor.

De Skyactiv-D dieselmotor, die Mazda levert met 150 en 175 pk levert, reageert sneller op gaspedaalbewegingen, is stiller en resoneert minder. Dat is onder andere te danken aan wijzigingen aan de regeleenheid van de turbodruk en de montage van een demper in de zuigerpin. Ook heeft Mazda de isolatie van de cabine verbeterd, waardoor er minder rijgeluiden het interieur binnendringen.

Het dashboard is verbeterd met een nieuw stuur, een scherper en duidelijker informatiescherm in het instrumentarium en een head-up display. Verder heeft Mazda diverse veiligheidssystemen tegen het licht gehouden. Zo is het noodremsysteem voorzien van een nieuwe camera en herkent de verkeersbordenlezer meer waarschuwingen en verboden. Tot slot voegt Mazda G-Vectoring Control toe aan de optielijst. Dit systeem past het motorkoppel aan de stuurinput aan, waardoor de auto een natuurlijker bochtgedrag krijgt.

De Mazda 6 modeljaar 2017 wordt vanaf het najaar geleverd. De prijzen zijn nog niet bekend.