Land Rover frist zijn topmodel Range Rover op voor het nieuwe modeljaar. Nieuwe rijhulpsystemen, een verbeterd infotainmentsysteem en een nieuwe, luxe uitvoering zijn de belangrijkste nieuwtjes.

Het nieuwe modeljaar gaat ook aan de Range Rover niet voorbij. Het topmodel van Land Rover krijgt voor deze gelegenheid de beschikking over diverse nieuwe rijhulpsystemen. Met Advanced Tow Assist wordt manoeuvreren met aanhangers eenvoudiger, terwijl Low Traction Launch assisteert bij wegrijden op steile hellingen en gladde ondergronden. Ook nieuw is de intelligente snelheidsregelaar, die is gekoppeld aan de verkeersbordenlezer en de ingestelde snelheid desgewenst automatisch kan aanpassen aan de geldende limiet.

Verder kan de Range Rover in het nieuwe modeljaar worden voorzien van vermoeidheidsherkenning, een actieve dodehoekassistent en een systeem dat tegenstuurt als je onbedoeld de wegbelijning overschrijdt. Standaard op elke Range Rover is het vernieuwde multimediasysteem met een 10 inch groot beeldscherm. Tot de nieuwe functies behoren apps, waarmee het mogelijk is om de auto op afstand voor te verwarmen of koelen. Een slimme functie is deur-tot-deur navigatie, waarbij het navigatiesysteem de aanwijzingen voortzet op je smartphone nadat je de auto hebt geparkeerd. Ook handig is Commute-modus: de auto herkent veelgebruikte routes als woon-werkritten en toont op basis van de actuele verkeerssituatie de snelste route.

SVAutobiography Dynamic

Het absolute topmodel uit de Range Rover-reeks, de SVAutobiography, krijgt een sportief broertje met de toevoeging Dynamic. Land Rover levert deze uitvoering alleen met de normale wielbasis, om het sportieve karakter te benadrukken. De 21 inch wielen, het met 8 mm verlaagde onderstel, de rode Brembo remklauwen en de preciezere besturing doen de rest. Het onderstel, dat actief rolbewegingen tegengaat, is getuned door SVO, de afdeling van Land Rover die speciale uitvoeringen maakt.

Zowel aan de buitenkant als binnenin is de luxe uitvoering aangekleed met specifieke chique en sportieve details. De met leder beklede stoelen zijn gestikt in een ruitpatroon, het dashboard is verfraaid met donkere, houten details en diverse knoppen hebben een luxe, geribbelde afwerking.

De Range Rover modeljaar 2017 is per direct te bestellen. Door betere standaarduitrusting bedraagt de vanafprijs enkele honderden euro’s meer dan voorheen: 126.864 euro. De nieuwe SVAutobiography-uitvoering, standaard met 550 pk sterke V8-motor, kost 244.262 euro.