Na de uitgelekte foto’s eerder deze week mogen we nu officieel kennismaken met een van de meest indrukwekkende studiemodellen van 2016. De Vision Mercedes-Maybach 6 is 5,70 meter lang en heeft een elektrische aandrijflijn met 750 pk.

Het uiterlijk kende al geen geheimen meer, dankzij de eerder deze week uitgelekte foto’s. Toch weet Mercedes-Benz nog enkele bijzondere details te melden over de Vision Mercedes-Maybach 6. De wielen zijn bijvoorbeeld voorzien van een transparante deksel, die zorgt voor een gunstige stroomlijn en tegelijkertijd zicht biedt op de spaken erachter. Een ander bijzonder designdetail is de gesplitste achterruit. Moeilijk te zien op de foto, maar de smalle ruit wordt onderbroken door een soort vin die over de achterkant van de auto loopt.

In het interieur zijn de stoelen, de middentunnel en het dashboard optisch met elkaar verbonden. Mercedes-Maybach heeft geprobeerd een klassieke uitstraling te realiseren, ondanks de hightech beeldschermen en de transparante display op de voorruit. Dat doet het merk door de toepassing van van iepenhout op de vloer, iets dat binnenkort ook in productiemodellen mogelijk zal zijn. Ook de klassieke patronen in de lederen bekleding dragen bij aan het 'jacht' gevoel van de Mercedes-Maybach 6. In de enorme neus van de auto bevindt zich een grote bagageruimte, die optimaal kan worden gebruikt dankzij de bijpassende tassenset.

In de neus ligt namelijk geen V12-motor, zoals je misschien zou verwachten. Nee, de Vision Mercedes-Maybach 6 is een studiemodel van deze tijd en wordt daarom aangedreven door elektromotoren met een vermogen van in totaal 750 pk. Daarmee accelereert de 5,70 meter lange coupé in theorie in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u. In de wagenbodem zijn platte accu’s met een capaciteit van 80 kWh aangebracht, goed voor actieradius van 500 kilometer. Met een supersnellaadfunctie kan in 5 minuten zo’n 100 kilometer extra actieradius gerealiseerd worden.

Directe productieplannen voor het studiemodel zijn er niet, maar de toepassing van materialen, het design en de techniek geven wel een kijkje in de keuken van Mercedes-Benz.