Cadillac presenteert op het concours d’elegance van Pebble Beach de Escala Concept. De voorbode van een mogelijk model boven het huidige topmodel CT6.

Cadillac gaat voor groot, groter, grootst op het concours d’elegance van Pebble Beach in California. De Escala Concept is de voorbode van een nieuw topmodel van het merk, dat nóg groter, expressiever en luxer is dan de CT6. Met 5,34 meter meet de Escala 15 centimeter meer in de lengte dan de CT6.

De Escala Concept is meer dan een vingeroefening voor een nieuw model. Dit studiemodel laat namelijk de toekomstige ontwerprichting van Cadillac zien, waarin meer plaats is voor verfijning en minder voor chroom. De grote koplampen en hoekige vormen van de huidige modellen worden vervangen door smalle lichtunits en subtiel afgeronde vormen. Alleen de L-vormige led-verlichting op de hoeken van de voorbumper blijft intact.

Binnenin maakt Cadillac een mooie sier met gebogen oled-schermen, die met spraak en gebaren zijn te bedienen. Het merk heeft veel aandacht besteed aan de aankleding van het interieur, zo past het merk op het dashboard en de deurpanelen een met de hand geweven stof toe.

Onder de motorkap ligt een nieuwe 4,2 liter V8-motor, die op dit moment nog in ontwikkeling is. Deze achtcilindermotor kan vier cilinders tijdelijk uitschakelen om zuiniger te rijden.