Lotus komt met diverse nieuwe, lichtgewicht opties voor de Evora, waarmee de sportauto verder wordt afgetraind. Een andere bijzondere, nieuwe optie is… een bekerhouder!

Wat is een auto zonder bekerhouder? Lotus presenteert daarom, vooral op verzoek van Amerikaanse klanten, een bekerhouder in de Evora. In de V.S. wordt die standaard geleverd, Europese kopers kunnen de (uiteraard lichtgewicht) bekerhouder als optie aankruisen.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen rondom de Evora, gelukkig is er ook sportief nieuws. Lotus biedt namelijk drie nieuwe lichtgewicht opties aan voor de Evora, waarmee de auto 42 kg is af te slanken tot 1.353 kilo. De goedkoopste en eenvoudigste optie is de lithium-ion accu, die de standaardaccu vervangt.

Je kunt ook kiezen voor het ongeveer 9.000 euro kostende koolstofvezelpakket, afkomstig van de Evora Sport 410. Het levert 5 kilo gewichtsbesparing op maar ziet er vooral mooi uit, omdat de front splitter, het dakpaneel, de achtervleugel, de diffuser en de spiegelkappen van zichtbaar koolstofvezel zijn gemaakt. Nog eens 10 kilo gewicht gaat eraf met het titanium uitlaatsysteem, dat een investering vergt van zo’n 7.000 euro.

De nieuwe opties zijn binnenkort te bestellen, de genoemde prijzen zijn nog indicatief.