Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki heeft de prijzen van de vernieuwde S-Cross bekend gemaakt. De vanafprijs bedraagt 500 euro minder dan voorheen.

Suzuki zet begin september de vernieuwde S-Cross bij de dealers. Instappen kan dan vanaf 20.990 euro. Dat is 500 minder dan het oude instapmodel kostte. De lagere prijs is te danken aan de nieuwe 1.0 BoosterJet benzinemotor, die minder CO2-uitstoot dan de iets krachtigere 1.6-motor die hij vervangt. Minder CO2 betekent in Nederland minder belasting en dus een lagere prijs.

Suzuki biedt drie uitvoeringen aan: Comfort, Exclusive (vanaf 23.499 euro) en High Executive (vanaf 25.999 euro). Iedere uitvoering is standaard voorzien van onder meer cruise control, airconditioning en een radio/CD-speler met USB-aansluiting en Bluetooth. De Exclusive-uitvoering, die 300 euro minder dan voorheen kost, voegt daar aan toe: automatische klimaatregeling, led-koplampen, 17 inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming, een achteruitrijcamera en sleutelloos openen en starten.

De High Executive is de meest complete uitvoering en uitgerust met onder andere parkeersensoren, lederen bekleding, adaptieve cruise control, een navigatiesysteem met 7 inch beeldscherm en een panoramadak. Naast de 112 pk sterke basismotor levert Suzuki de S-Cross ook met 140 pk sterke 1.4 BoosterJet benzinemotor, eventueel in combinatie met automaat. AllGrip vierwielaandrijving levert Suzuki alleen op de krachtigste motor in combinatie met het meest luxe uitrustingsniveau. De S-Cross 1.4 BoosterJet High Executive AllGrip kost 30.499 euro.