We 'blijven' nog even in het zonnige Pebble Beach. Daar vindt ook de première plaats van de Aston Martin Vanquish Zagato Volante. Net als z'n coupébroeder gaat 'ie in productie.

Aston Martin kan natuurlijk niet achterblijven op het Concours d'Elegance in de Amerikaanse kustplaats Pebble Beach en neemt ook een showcar mee. De première van de Britse sportwagenfabrikant is de Vanquish Zagato Volante. Deze open versie staat gebroederlijk naast de in mei onthulde Vanquish Zagato coupé die hier z'n Amerikaanse debuut beleeft.

Het beste nieuws is echter wel dat de debutant in productie genomen wordt. Aston Martin heeft dit al vooraf besloten vanwege de grote vraag naar het beperkt leverbare, gesloten model. Net als van de coupé zullen er slechts 99 exemplaren van de Volante worden gebouwd. De aflevering, tegen een nog onbekende vanafprijs, begint in het voorjaar van 2017.

De styling van de Vanquish Zagato Volante is vergelijkbaar met die van de coupé, inclusief de bekende Zagato-kenmerken. Vanzelfsprekend krijgt iedere klant de mogelijkheid om de auto door individualiseringsafdeling Q naar wens af te laten werken. De V12-motor zal in de Volante 592 pk leveren en daarmee kan de auto in circa 3,7 seconden de 0-60 mijl (0-97 km/u) afleggen. 

Het is niet de eerste keer dat Aston Martin en Zagato samen een cabriolet hebben ontwikkeld. In 1987 debuteerde de V8 Zagato Volante en in 2003 de voor de Amerikaanse markt bestemde 'limited edition' DB AR1. Laten we hopen dat er dit keer minimaal een exemplaar op de Nederlandse snelwegen komt te rijden.