Productie Volkswagen Golf

Volkswagen is noodgedwongen gestopt met de productie van de Golf en Passat, vanwege een conflict met een leverancier. De beoogde leverdatum van bestelde auto’s wordt daardoor waarschijnlijk niet gehaald.

Heb je een nieuwe Volkswagen Golf of Passat besteld? Dan krijg je zeer waarschijnlijk te maken met een vertraagde levering van je nieuwe auto. Door een conflict tussen Volkswagen en een toeleverancier ligt de productie van de Golf en Passat in de Duitse fabrieken tijdelijk stil.

Volkswagen heeft ruzie met twee bedrijven die vallen onder de Prevent Group en onderdelen leveren voor de versnellingsbak en stoelen van de twee modellen. Doordat die onderdelen niet meer geleverd worden ligt nu de hele productielijn stil. Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel vertraging de productiestop zal opleveren voor Nederlandse klanten, ook omdat nog niet bekend is hoe lang de productielijnen stil zullen liggen.

De toeleveranciers kregen vorige week nog van de rechter te horen dat ze de onderdelen gewoon moeten leveren. De twee bedrijven weigeren dat, in ieder geval tot aan het hoger beroep dat volgende week dient. Volkswagen probeert ondertussen via gesprekken met de Prevent Group tot een oplossing te komen. Het conflict draait om een grote order die Volkswagen heeft ingetrokken. 

Update 23 augustus

Volkswagen heeft een akkoord bereikt met de twee toeleveranciers en zal de productie 'zo snel mogelijk' weer opstarten.