Lotus viert het vijftigjarig bestaan van zijn fabriek in Hethel met de Elise 250 Special Edition. Deze gelimiteerde oplage is voorzien van koolstofvezel elementen en met de hand gestikt leder in het interieur.

Lotus komt met een speciale uitvoering van de inmiddels iconische Elise. De 250 Special Edition is aangekleed met diverse koolstofvezel onderdelen, zoals de motorafdekking, de front splitter, de achtervleugel en een gedeelte bij de voorruit. De steunen van de achtervleugel zijn aluminium. Door al deze lichtgewicht onderdelen weegt de Elise 250 Special Edition slechts 899 kilogram.

Het interieur is voorzien lederen bekleding, in de kleur donkerblauw of donkergrijs. De stoelen zijn met de hand gestikt. De speciale uitvoering is in vier carrosseriekleuren te verkrijgen, naast het lichtblauw van de foto’s ook rood, geel en wit. De wielen zijn naar keuze zwart of aluminiumkleurig.  

Aan de motor is niets gewijzigd, dus de bekende 1.8 viercilinder met 246 pk en 250 Nm zorgt voor de aandrijving. Lotus bouwt slechts vijftig exemplaren van de Elise Special Edition. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.