De prijs van de Audi S5 is bekend: 79.500 euro. Bestellen kan binnenkort, de leveringen starten in het najaar.

Audi heeft de prijzen van de S5 bekend gemaakt. Minimaal 79.500 euro moet je meenemen voor de snelste A5 van dit moment. Die heeft een 3.0 V6 turbomotor met 354 pk vermogen en 500 Nm koppel. De S5 wordt standaard geleverd met een achttraps automatische versnellingsbak.

De specifieke aankleding van de S5 bestaat uit onder andere sportieve vormgeving van de grille, voor- en achterbumper, diffusor en luchtinlaten. Aluminiumkleurige spiegelkappen, ovalen uitlaatpijpen en 18 inch lichtmetalen wielen zijn ook standaard op elke S5. Het interieur is aangekleed met aluminium pedalen en sportstoelen die zijn bekleed met leder en alcantara. Verder maken voorzieningen als led-koplampen, airconditioning, een multimediasysteem en elektrisch bedienbare stoelen deel uit van de standaarduitrusting.

Wil je meer luxe? Dat kan uiteraard. Voor 3.980 euro extra krijg je het Pro Line Plus-pakket, met onder andere comfortairconditioning, een navigatiesysteem, online services, een digitale cockpit, een diefstalarm en licht- en regensensoren.

De S5 is vanaf nu te configureren op de website van Audi, bestellen kan binnenkort.