De prijzen van de Kia Optima PHEV zijn bekend. De plug-in hybride, dit jaar nog goed voor 15 procent bijtelling, staat in september bij de dealer voor 37.995 euro.

Kia breidt het aanbod van de Optima uit met de PHEV-uitvoering. De plug-in hybride profiteert dit jaar nog van 15 procent bijtelling, dankzij de CO2-uitstoot van slechts 37 g/km. Vanaf volgende maand is de auto te koop, het bedrag waarover je lage bijtelling betaalt is minimaal 37.995 euro. Kia levert twee uitvoeringen: Business DynamicLine en Business ExecutiveLine.

Die eerste is al zeer rijk uitgerust, met onder andere 8 inch aanraakscherm met navigatiesysteem en achteruitrijcamera, een Harman Kardon audio-installatie, parkeersensoren voor en achter, airconditioning met automatische klimaatregeling, cruise control, Bluetooth, een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel, smart key, een elektrisch verstelbare en verwarmbare bestuurdersstoel, led-koplampen en 17 lichtmetalen wielen.

Voor 42.995 euro levert Kia de Business ExecutiveLine, met als belangrijkste extra’s lederen bekleding, een panoramadak, draadloos-opladen functie, een verwarmbare achterbank, geventileerde voorstoelen, water- en vuilafstotend glas, adaptieve cruise control, een 270 graden camera, een pakket actieve rij-assistentiesystemen en een grootlichtassistent.

De Kia Optima PHEV heeft een 2.0 GDI benzinemotor en een elektromotor, die samen goed zijn voor een vermogen van 205 pk. De hybride kan over een afstand van maximaal 54 kilometer volledig elektrisch rijden. Opladen via een laadpaal duurt 2,5 uur.