Kia zet niet alleen de plug-in hybride uitvoering van de nieuwe Optima volgende maand in de showroom, ook de Sportswagon wordt dan aan het assortiment toegevoegd. Prijzen beginnen bij 32.495 euro.

Kia heeft de prijzen van de Optima Sportswagon bekend gemaakt. Ze starten bij 32.495 euro, de meerprijs ten opzichte van sedan bedraagt 1.500 euro. Het merk levert de stationwagon met twee verschillende motoren: de 140 pk sterke 1.7 CRDi dieselmotor en de nieuwe 2.0 T-GDI benzinemotor met 245 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat en de Optima wordt dan bovendien in de sportieve GT-trim uitgevoerd. Voor de dieselversie zijn de GT Line en de automaat optioneel.

De drie uitvoeringen, naast de sportieve GT en GT Line, waarin de Sportswagon leverbaar wordt luisteren naar de namen ComfortPlusLine, DynamicLine en ExecutiveLine. Standaard is de Optima voorzien van onder andere parkeersensoren, airconditioning met automatische klimaatregeling, cruise control, navigatiesysteem met 7 inch beeldscherm, een achteruitrijcamera, Bluetooth, een regensensor, 17 inch lichtmetalen wielen, actieve rijbaanassistentie, snelheidsbordenlezer en privacy glass.

De DynamicLine voegt hier een 8 (in plaats van 7) inch beeldscherm, Harman Kardon-audio, een panoramadak, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en een automatisch te openen achterklep aan toe. Wil je daarnaast ook nog een verwarmbare achterbank, xenonverlichting, 18 inch lichtmetalen wielen, geventileerde stoelen, een 360 graden-camera, lederen bekleding en diverse rij-assistentiesystemen? Dan kan je kiezen voor de ExecutiveLine.

Eind september staat de Optima Sportswagon bij de dealers.

Prijzen Kia Optima Sportswagon
benzine
2.0 T-GDI 245 pk  aut. GT 54.495 euro
diesel
1.7 CRDi 141 pk ComfortPlusLine 32.495 euro
DynamicLine 35.495 euro
ExecutiveLine 38.995 euro
GT-Line 40.495 euro
aut. +2.500 euro