Audi Prologue Piloted Driving Concept

Audi komt in 2020 met een elektrische super-sedan. Die heeft een actieradius van zo’n 500 kilometer en is in staat tot supercar-achtige prestaties.

Langzaam maar zeker krijgt het ‘elektrificatieplan’ van Audi vorm. Audi-baas Rupert Stadler heeft tegen Autocar gezegd dat het merk in 2020 met een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven topsedan komt. We noemen het model voor het gemak maar even A9 e-tron, Audi heeft zelf geen naam genoemd.

De auto krijgt een 95 kWh accupakket, waarmee een actieradius van zo’n 500 kilometer mogelijk is. De A9 e-tron zal veel techniek delen met de al eerder aangekondigde elektrische SUV, die in 2018 in productie gaat. Dat betekent dat de A9 minimaal drie elektromotoren zal krijgen, die vier wielen aandrijven.

Audi gaat het model ook voorzien van zelfrijdende functies, waarmee de sedan bijna geheel autonoom kan rijden. Verder werkt het merk aan een draadloze oplaadfunctie. De auto hoeft dan alleen maar boven een inductieplaat geparkeerd te worden om op te laden.