Met wel vijf berichten staat de geheel nieuwe Ford Fiesta deze week centraal in ons nieuws. Maar we melden ook welke auto's veilig zijn, betrouwbaar of het meest verkocht. En hoe zit het volgend jaar met de bijtelling? 

Ford heeft in Keulen de nieuwe generatie Fiesta onthuld. De highlights: meer comfort, meer ruimte en nieuwe rijhulpsystemen. Er zijn meteen vier versies van het nieuwe model voorgesteld, waaronder de luxe Vignale en de stoere Active. De Fiesta zal waarschijnlijk het eerste Ford-model zijn met cilinderuitschakeling, voor minder brandstofverbruik. 

Nieuw bij de dealers

Volgende maand staat de nieuwe Suzuki Ignis in de showroom. Het merk maakt nu de prijzen van de stads-SUV bekend. Ook zijn er prijskaartjes op de Audi A5 Sportback geplakt. Audi heeft daarnaast bevestigd dat het de komende anderhalf jaar acht nieuwe RS- en andere performanceversies uitbrengt. Fiat brengt een aantal kleine wijzigingen aan de 500X aan. 

Als in februari de nieuwe BMW 5 Serie de weg op gaat bieden de dealers direct al M Performance-onderdelen en -kits voor de sedan aan. Met een van de vijf 'By McLaren'-personaliseringspakketten creëer jij je eigen McLaren 570S Design Edition. 

Diverse nieuwtjes

Hoeveel bijtelling ga je in 2017 betalen? De regels zijn overzichtelijker dan ooit, met nog maar twee tarieven, maar we lichten ze toch maar even toe. In een crashtest zijn vijf modellen op de proef gesteld. Hoe scoren de Audi Q2, Ford Edge, Hyundai Ioniq en Suzuki Ignis? In het pechonderzoek van de Consumentenbond komt Mitsubishi, net als vorig jaar, als meest betrouwbare merk uit de bus. 

Renault Mégane Estate

De autoverkopen in november zijn succesvol geweest voor Renault en Opel. Het Franse merk voert de verkoopaantallen aan van zowel de merken als modellen. Zoals elke maand vind je de top 10 op onze website. Tot slot wijzen we je erop dat de finalisten voor de titel Auto van het Jaar 2017 zijn bekendgemaakt.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Het is nu je laatste kans om een van de vele voordeeltjes (actiemodellen, gunstige rente, goedkope optiepacks enzovoort) uit 2016 te scoren. Verschillende merken hebben hun acties speciaal tot het eind van dit jaar verlengd. Auto-evenementen zijn er in de eerste weken van december nog volop. Je vindt de belangrijkste nu op onze site, samen met de eerste events die in het nieuwe jaar plaatsvinden. Tot slot de rijtest: de tweede SUV-coupé van Mercedes-Benz, de GLC Coupé.