Hij is nog niet onthuld, dus je moet afgaan op het studiemodel en plaatjes van gecamoufleerde auto’s. Maar toch, als je heel graag een nieuwe Alpine wil dan kun je 'm nu bestellen.

Het Franse sportautomerk Alpine is terug. Binnenkort onthult het merk een nieuwe coupé en die auto is vanaf nu te bestellen. Het gaat om een eerste serie van 1.955 exemplaren, waarbij klanten zelf het productienummer mogen kiezen. Dit nummer wordt op een plaquette op de middenconsole aangebracht.

De nieuwe coupé van Alpine, dat na een afwezigheid van meer dan 20 jaar terugkeert, werd begin dit jaar al als studiemodel getoond. Het uiteindelijke ontwerp zal niet al te veel afwijken van de Alpine Vision Concept, maar toch moeten klanten die de auto nu bestellen hem ‘blind’ kopen. Wel al bekend is hoe snel de coupé is, hij kan in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

De Nederlandse prijs heeft het merk nog niet bekend gemaakt, maar er is wel een indicatieve Franse prijs. Op basis daarvan kunnen we inschatten dat de nieuwe Alpine in Nederland 60.000 tot 70.000 euro gaat kosten. Liefhebbers die de auto nu bestellen, moeten een aanbetaling doen van 2.000 euro. In het eerste kwartaal van 2017 wordt alle informatie over de auto bekend gemaakt.