De Mercedes-AMG GT R heeft een zeer snelle tijd van 7:10.92 neergezet op de beroemde Nürburgring. Dit circuit wordt door veel autofabrikanten gebruikt als maatstaf voor de sportieve prestaties van een model.

Het Duitse magazine Sport Auto stuurde de nieuwe, hardcore R-versie van de Mercedes-AMG GT over de Nürburgring. Met succes, want de GT R zette met 7:10.92 de vierde tijd neer voor serie-geproduceerde straatauto’s. Daarmee heeft Mercedes-Benz zijn belangrijke tijdnotatie voor de Nürburgring te pakken, het circuit dat door veel merken wordt gebruikt als maatstaf voor het meten van prestaties. 

De Mercedes-AMG GT R is de ultieme supersporter in de line-up van de GT. Het vermogen van 585 pk zegt eigenlijk al genoeg en wordt voortgebracht door de 4.0 V8 biturbomotor. Ten opzichte van de reguliere GT is onder andere het gewicht verlaagd, het onderstel aangescherpt en de aerodynamica verbeterd. Ook heeft de GT R actief meesturende achterwielen. De ontwikkeling van de R-versie vond grotendeels op de Nürburgring plaats.

In de tijdenlijst van serie-geproduceerde straatauto’s moet de GT R alleen de Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador SV en Nissan GT-R Nismo voor zich dulden. De Mercedes-AMG GT R is vanaf het voorjaar in Nederland te verkrijgen, voor 228.950 euro.