In het landschap van startende automerken met elektrische modellen is Lucid een opvallende speler. Het merk presenteert vandaag zijn eerste model met de naam Air.

Het nieuwe automerk Lucid heeft de Air onthuld, een elektrische auto met een vermogen van zo’n 1.000 pk en een accupakket van maar liefst 130 kWh. Ter vergelijking: de krachtigste Tesla doet het met een 100 kWh-batterij. De Lucid Air zet indrukwekkende prestaties neer: van 0 naar 100 km/u in zo’n 2,5 seconden en een rijbereik van (in theorie) ruim 640 kilometer. De auto heeft twee elektromotoren, die bij de wielophanging zijn gemonteerd.

De Lucid Air heeft het formaat van een middenklasse-auto, maar moet de ruimte bieden van een model in het topsegment. Dat mogelijk door de slimme indeling en het feit dat er geen ruimte nodig is voor een grote motor. De accu’s zijn in de bodem weggewerkt en dat zorgt naast ruimtebesparing voor een laag zwaartepunt. Lucid belooft dat de Air de comfortabelste rijbeleving biedt van alle auto’s op de markt. Dat wordt mede mogelijk gemaakt doordat het audiosysteem (met 29 speakers) alle rijgeluiden ‘absorbeert’, waardoor er rust heerst in de cabine.

Lucid maakt verder melding van de autonome eigenschappen van de Air, maar treedt nog niet in detail over de mogelijkheden. Daarvoor heeft het merk nog even de tijd, want de productiestart staat gepland voor eind 2018. Over de komst naar Europa is nog niets concreets bekend, maar je interesse aangeven kan al wel. Op dit moment is het alleen mogelijk voor inwoners van de Verenigde Staten en Canada om een auto te reserveren, geïnteresseerden uit andere landen worden ‘op de wachtlijst’ gezet. De prijs van het topmodel bedraagt omgerekend zo’n 95.000 euro, later volgen er goedkopere versies met een kleiner accupakket. De prijs start dan bij iets meer dan 60.000 euro. Let wel: dit zijn Amerikaanse prijzen.