Skoda onthult de vernieuwde Octavia RS. Net als de gewone uitvoeringen krijgt de RS de nieuwe, opvallende neus met dubbele koplampen.

In oktober presenteerde Skoda de vernieuwde Octavia, nu volgt de snelle RS-uitvoering. Die profiteert van dezelfde verbeteringen als alle andere versies en krijgt dus ook de nieuwe neus met dubbele koplampen. De bredere grille is bij de RS zwart, waardoor hij optisch overloopt in de lichtunits met donkere behuizing. Verder onderscheidt de RS zich met een achterspoiler, een zwarte diffusor met rode reflector en RS-logo’s. Binnenin is de bekleding zwart en zijn er sportstoelen te vinden, bekleed met stof en leder.

De vernieuwde RS wordt (onveranderd) leverbaar met een 2.0 TSI benzinemotor en een 2.0 TDI-motor. Die eerste heeft er 10 pk bij gekregen, waarmee het totaal op 230 pk komt. Daarmee is de benzine-RS logischerwijs de meest krachtige Octavia ooit. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de RS 2.0 TSI in 6,7 seconden, de topsnelheid ligt op 250 km/u. De 184 pk sterke diesel-RS komt tot 232 km/u en legt het standaardsprintje af in 7,9 seconden.   

De RS heeft naast een krachtige motor een sportonderstel, dat ervoor zorgt dat de koets 15 mm dichter bij het asfalt staat. Verder is de spoorbreedte aan de achterkant met 3 centimeter vergroot ten opzichte van de uitgaande RS.

De vernieuwde RS komt in het voorjaar van 2017 naar Nederland. De prijzen van de vernieuwde Octavia moeten nog bekend gemaakt worden.